آسمون فیروزه‌ای زندگی من

خیر و صلاحم را درپرتو زرین و شکوهمند رفعت می بینم. اکنون گندمزارهای طلایی الهی رو به رویم قرار دارد و مرا به خود می خواند.

آسمون فیروزه‌ای زندگی من

خیر و صلاحم را درپرتو زرین و شکوهمند رفعت می بینم. اکنون گندمزارهای طلایی الهی رو به رویم قرار دارد و مرا به خود می خواند.

بهارانه

بهار هرسال در چنین روزهایی خودم از تاک های مو در دسترس، بهترین، جوانترین و بزرگترین برگهای مو را انتخاب می کردم و از درخت می چیدم. سال گذشته هم از شهرمان برگ اوردم. امسال اما با شروع زودهنگام امتحانات بچه ها، امکان سفر نداشتم و از سبزی فروشی محلمان، برگ مو خریدم.

چشمتان روز بد نبیند. برگها جوان اما کوچک بودند. برای پیچیدن هر بقچه از دو برگ و در اواخر از سه برگ استفاده کردم و همین امر باعث شد پیچیدن بقچه ها طول بکشد و الان گردنم حسابی درد می کند.

دلتان نخواهد ولی یک قابلمه بزرگ دلمه روی اجاق دارد می پزد و انتظار بازگشت پسرم را می کشد که با پسرعمویش به سرزمین موجهای آبی رفته است.

عجیب است تا به حال پسرم چنین چیزی نگفته بود: مامان آن قدر زیاد دلمه بپز که بتوانم به مدرسه هم ببرم.

بهار را خیلی دوست دارم به خاطر تازگی ، سرسبزی و طراوتی که حتی در غذاها هم نمود پیدا می کند.



پی نوشت: امشب پسرم نیامد. جاری ساعت هشت و نیم زنگ زد که بچه ها تازه آمده اند و خیلی خسته اند. اجازه اش را گرفت که امشب همان جا بماند و فردا صبح بیاید.



نظرات 17 + ارسال نظر
یلدا نگار جمعه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 06:56 ب.ظ http://yaldsanegar.persianblog.ir/

چه خانوم با سلیقه ایی هستی افرین بانوی من
ایشالا دلت همیشه شاد باشه...

به باسلیقه ای شما که نمی رسم دختر دریا!

مامان عماد وعمید جمعه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 07:39 ب.ظ http://www.amid83.blogfa.com

عاشق دلمه برگ مو هستم.

الان فصلشه! بجنبید برای خود و خونوادتون درست کنید.

.آزی. جمعه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 08:26 ب.ظ http://rouzhayerangi.blogfa.com/

آفرین جان می شه به طور دقیق به من یاد بدین. این طوری می خوام مجبور بشم درست کنم. ولی دستورای اینترنتی رو دوست ندارم... خیلی ناراحتم که از مامانم یاد نگرفتم

من یه لیوان لپه رو پختم و 2/5 لیوان برنج رو هم آبکش کردم. یه پیاز بزرگ رو ریز کرده و سرخ کردم. بعد توش قرمه ریختم.( وقتی قرمه نداشته باشم یه بسته گوشت چرخ کرده می ریزم.) و نمک و فلفل و زردچوبه و سبزی معطر شمامل جعفری و گشنیز و ترخون و تره و کمی نعنا رو که ریز کردم اضافه کرده و بعد برنج و لپه رو اضافه کرده و کنار می ذارم. برگهامو می شورم و ته قابلمه دو لایه برگ می چینم و بعد دلمه هامو می پیچم و بقچه ها رو به پشت کنار هم می چینم. یه لایه که کامل شدروش لایه بعدی رو میذارم. وقتی برگها کوچکند از دوتاسه برگ استفاده می کنم. بعد که همه رو پیچوندم. 2 لیوان آب می ریزم و روی دلمه ها هم یه سر قابلمه می ذارم که سنگین شه و بر اثر قل زدن دلمه ها باز نشن و بعد در قابلمه رو میذارم.
وقتی جوش اومد شعله رو خوب کم می کنم تا یه دو ساعتی بپزند و بعد نصف لیوان شیره انگور رو با نصف لیوان سرکه( بهتره تقطیری نباشه) مخلوط کرده و روی دلمه می زیم و اجازه میدیم با شعله کم این سس به خورد دلمه بره.
ت خونه پدری لای دلمه ها یه دونه گوجه سبز میذاشتیم یا لابه لای دلمه ها چند تا گوجه سبز می ذاستیم اما چون بچه ها دوست ندارند من اینو از دلمه حذف می کنم.
این آدرس رو هم بخون. خوب راهنمایی کردند.
http://cooking.akairan.com/ashpazi/koko-dolme/9508.html
http://www.taknaz.ir/news_detail_3432.html

سمانه جمعه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 09:14 ب.ظ

سلام
دلمه ها نوش جان
دلمه ی مامان پز چه شود؟
دلمه های مامان من هم دلتون نخواد محشر میشه.

دلمه مامان پز که دیگه محشره! نوش جان.

مریم-م جمعه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 11:19 ب.ظ http://memorial-m.blogfa.com

سلام بر آفرین بانوی هنرمند
واقعا شما یک بانوی با سلیقه و هنرمند هستید
اینقدر خوشم میاد هروقت میام به وب شما یک کار جدید انجام میدید
حیف و صد حیف که عکس نمی ذارید
مخصوصا از شیرینی
====
یادم میاد پارسال من و خواهر خواستیم دلمه درست کنیم چند ساعت زحمت کشیدیم و مواد رو آماده کردیم
با هزار زحمت دلمه ها رو پیچیدیم
مرحله آخر پخت تو قابلمه خراب کردیم
خواهر اول کم آب ریخت دیدم فایده نداره
من یک عالمه آب ریختم
می تونید تصور کنید چی شد!

گاهی آدم یادش میره یه نکته ظریف رو. این طور مواقع بهتره سریع یه سرچ کنیم و دست به کار بشیم که احتمال خطا کمتر بشه

نوا شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 12:02 ق.ظ http://navaomom.persiablog.ir

خسته نباشی.نوش جون پسرگلت.
عزیزم یک پیشنهاد منم دلمه هارا بقچه ای میپیچم اما به تازگی مدل این لوله ای ها ترکیه ای میپیچم با برگهای ریز هم مشکل نداره راحت بسته میشه باز شدن واینها هم پیش نمیاد امتحان کنید.

بله حتما امتحان می کنم.

.آزی. شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 12:46 ق.ظ http://rouzhayerangi.blogfa.com

یه دنیا ممنونم. درست میکنم عکسشو نشونتون میدم.

خواهش می کنم. حتما

عطر بهار نارنج شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 07:28 ق.ظ http://mazandaranbahar63.blogfa.com

شما کمی روغن دنبه را هم ضمیمه کار کنید.نتیجه فوق العاده خواهد شد.
دل شما هم نخواهد ما چای بهار نارنج داشتیم دیروز.عطرش بی نظیر بود

نوش جان وگوارای وجود!

aghaye khone شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 07:35 ق.ظ http://meandgoldoonekhanom.mihanblog.com/

ای وای... دلتون واسه پسرتون تنگ شد؟

نه! این قدر زحمت کشیدم آخر هم سر سفره حاضر نبود.
البته وقتی بچه ها نیستند خونه خیلی سوت و کوره!

سنا شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 10:11 ق.ظ http://sohrab8sana.blogfa.com/

سلام.
خسته نباشین. چه مادر مهربونی.
حالا چرا اینقدر کتابی مینویسین؟
موفق و موید باشین.

ممنونم از لطفتون. من هم اوایل به زبان محاوره ای می نوشتم اما بتدریج متوجه شدم که بهتره کتابی بنویسم.
این روزها صحبت کردنمون از فارسی سلیس زیبا خیلی فاصله گرفته .

باران شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 03:00 ب.ظ http://baranedelpazir.persianblog.ir

دلمه برگ مو ! فوق العاده است ولی حیف انگور ما خشک شد دیگه برگ مو نداریم
راستی شما شیرین درست می کنید یا شور ؟
من تنها غذایی رو که شیرین دوست دارم همین دلمه هست با سکنجبین شیرین میکنیم
راستی نوش جان

ماشیرین می پزیم. البته با مخلوطی از شیره انگور و سرکه قرمز

رستگار شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 03:02 ب.ظ http://lull.blogsky.com

وای من هم دلم دلمه خواست ...دلمه کلم هم خوبه

هر گلی بویی داره! دلمه کلم هم عالیه!

گلابتون بانو شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 03:13 ب.ظ http://golabatoonbanoo.blogsky.com/

من تا حالا دلمه نپختم! دلمه کلم و بادمجون خیلی دوست دارم ولی همتشو نداشتم!

کار سختی نیست. همت کن و لذتشو ببر بانو!

برای تو شنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 03:51 ب.ظ http://www.dearlover.blogfa.com

سلام

خسته نباشید امسال هنوز فرصت نشده دلمه درست کنیم اما باید حتما این کار رو بکنم

نوش جان

آرین یکشنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 11:45 ق.ظ

آخ آخ، دلمه برگ انگور !!!
یعنی سه سوت خودم را خواهم باخت

پرندیک یکشنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 11:49 ق.ظ

میگما خواهر خانمی ازون شیرینیا کی میپزی
خواهر جونی حکیم بانو کیه؟کو ادرسش؟

شما قدم رنجه بفرمایید. در خدمتیم.

نغمه سه‌شنبه 10 اردیبهشت‌ماه سال 1392 ساعت 06:35 ب.ظ

سلام.نوش جونتون.اما من دلم خواست شدیدا.
آذریها برگهای ریز رو ترجیح می دن هر چه ریز تر باشه دلمه می گن عالیه.
برای من دلمه خور فرقی نمی کنه هر لحظه آماده خوردن دلمه هستم

نوش جونتون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد