آسمون فیروزه‌ای زندگی من

خیر و صلاحم را درپرتو زرین و شکوهمند رفعت می بینم. اکنون گندمزارهای طلایی الهی رو به رویم قرار دارد و مرا به خود می خواند.

آسمون فیروزه‌ای زندگی من

خیر و صلاحم را درپرتو زرین و شکوهمند رفعت می بینم. اکنون گندمزارهای طلایی الهی رو به رویم قرار دارد و مرا به خود می خواند.

روغنی با عطر و بوی زندگی

بچه های امروزی طعم کودکی های ما را کم تر چشیده اند. نان هایی که گندمشان محصول مزرعه پدری بود، سبزی های محصول باغچه خانگی، میوه هایی که در پروراندنشان، هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده بود، گوشت های بره لذیذ، کره و روغن های محلی و....

حافظه بویایی بچه های امروزی، خالیست از آن عطر و طعم طراوت و تازگی طبیعت. گویا عادت کرده اند به همبن بسته بندی های مصنوعی و همان مواد نگه دارنده محصولات غذایی!

بچه های من در همین زمره اند. مخصوصا دخترکم که بیشتر طرفدار همین مواد غذایی مصنوعی و صدالبته فست فود است.

عطر و طعم محصولات محلی را کمتر می پسند و حتی ممکن است گرسنه از سر سفره برخیزد یا به خوردن تخم مرغی قناعت کند. 

با وجود چنین ذائقه ای، داشتن تنوع غذایی کاری سخت به نظر می رسد اما ناممکن نیست.

وقتی دیدم دخترم از بوی روغن محلی که خودم از آب کردن کره، تهیه کرده ام، خوشش نمی آید، سرچی کرده و تصمیم گرفتم این بار با توجه به آن چه فرا گرفتم، روغن را معطر کنم.

قابلمه حاوی کره را روی اجاق گذاشتم و تا کره آب شود، یک عدد به را پوست کرده و دم و دانه آن را درآورده و قاچ کردم و بعد همراه با چند دانه هل و چند تکه دارچین به کره افزودم. به تدریج که آب کره تبخیر و ناخالصی هایش ته قابلمه ته نشین شد، به هم سرخ شد و همراه هل و دارچین عطری پاییزی به روغنم داد.

حالا هر وقت در ظرف روغن را باز می کنم، جانانه می بویمش و از عطرش لذت می برم. دخترم هم غر نمی زند و با میل بیشتری غذا می خورد.

اگر مانند من، عاشق عطر هل و دارچین و به هست، امتحان بفرمایید.


نظرات 22 + ارسال نظر
خانومِ میم یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 12:35 ب.ظ http://66-64.blogsky.com/

من خودم عاشق بوی روغن محلی ام که مادرم از اب کردنِ کره ای که از یه روستا میخرن درست میکنه
راستش بیشتر بخاطر گرفتن این روغن چن ماه ی بار میرم پیششون
بقول مامانم ماها بچه های پفک نمکی هستیم
همینه ک من مدام زانو درد و درد های مختلف دارم
نسل های قدیمی تر خیلی سر زنده تر و سر حال ترن

ماها که از بچگی تغذیه مون دست بوده، بیشتر لذت غذای سالم رو درک می کنیم تا بچه های حالا!
روغنی که مادرتون باز کنه که یه چیزه دیگه است.

سهیلا یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 12:50 ب.ظ http://http://nanehadi.blogfa.com/

چه ابنکار جالبی

heti یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 01:19 ب.ظ

عطر هل و دارچین و به یعنی بهشت !
دارچین وسیب هم بوش عالیه .
من متوجه نشدم روغن رو چه جوری از کره در اوردی ؟

هتی سیب رو با شاخه های دارچین دم کن. یه دم کرده ای به دست میاد که نظیر نداره!
ماست رو خوب توی طلم می زنند. کره میاد روی دوغ وایمیسته ولی خب طبیعیه که یه کمی دوغ هم همراهش هست. وقتی کره روی حرارت آب میشه با حرارت کم می ذاری تا خوب آب دوغش بخار شه و بعد درده های دوغش میره ته نشین میشه و میشه روغن!

.آزی. یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 03:36 ب.ظ http://rouzhayerangi.blogfa.com/

آفرین جان بعضی از این خوشمزه های غیر طبیعی رو هر وقت می بینم ناخودآگاه به همسر میگم واااای این داد می زنه من سرطان زام من سرطان زام.

ماریا یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 04:45 ب.ظ http://www.rainyandsunny.blogsky.com

چه ایده جالبی منم امتحان می کنم

می تونید اول یکی دو کیلو کره رو با این روش آب کنید و اگه خوشتون اومد تکرار کنید.

شادی یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 06:47 ب.ظ http://shadi2022.persianblog.ir/

عطر هل و دارچین که مععععععععععععععععععرکه اس .

عاشقشونم!

مسی یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 09:39 ب.ظ

وای چرا دوست ندارن ؟؟
منم روغن محلی و دوست دارم و مقویس

دخترم خیلی دوست ندارد. اما این بار چیزی نمی گوید.

هنا یکشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 10:30 ب.ظ http://injapan.blogfa.com

مادر همسرم همیشه از همراه چربی ها یک چندتا پیاز می اندازند و اخر هم یک عدد سیب درختی به هنگام آب کردن کره استفاده می کنند و کمی مانده به آخر کار گلاب!
عطر و طعم کره هایشان برای به قول شما آدمهای مواد مصنوعی خیلی دلپذیر است.

دلنشین می نویسید بانو!

لطف دارید بانو!
غذاهای مادربزرگ ها که عطر و بوی زندگی می دهد.

زن متاهل دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 07:40 ق.ظ

مادر مبتکری مثل شما داره خوب
خیلی کد بانوی مامان آفرین

خیلی لطف دارید!

صبور دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 09:18 ق.ظ http://saboraneh.blogfa.com

مثل دختر من !
باید امتحان کنم ممنون

مسی دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 09:34 ق.ظ

چه عالی خودم که کره و ... اب نمیکنم ولی به مامانم میگم ممنون

گلدونه دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 10:13 ق.ظ http://tondokhond.persianblog.ir/

من هم از بچگی هیچوقت طعم نون و پنیر و ماست و روغن محلی رو دوست نداشتم اما الان هلاک خوراکی محلی ام
البته هنوزم که هنوزه روغنش رو دوست ندارم

البته ذائقه ها متفاوتند. .

aghaye khone دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 10:23 ق.ظ http://meandgoldoonekhanom.mihanblog.com/

چه طرح جالبی... هل و برگ گل محمدی و بعضاً استفاده از پیاز رو زیاد شنیده بودم ولی در مورد به اولین بار بود... باید خوشبو بشه. به عالیه...

به زیباترین معجزه پاییزه!

بانو سرن (خاکستر و بانو) دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 11:04 ق.ظ http://banooseren.blogfa.com/

آخه تو چقد مامان نمونه ای هستی آفرین جونم.

نه بابا از نزدیک ندیدید!

خانم اردیبهشتی دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 11:06 ق.ظ http://mayfamily.blogfa.com

سلام
پسرک من که کلا هیچ چیز را دوست نداره و اشتهای من را به کلی کور می کنه! من همه چیز را دوست دارم و از همه چیز لذت می برم. بیشتر از همه عاشق عطر دارچینم.

یعنی من آرزومه یه درخت دارچین رو از نزدیک ببینم.....
ببینم این چه موجودیه که حنی پوست خشکش این همه حس زندگی به آدم هدیه میده...

حکیم بانو دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 11:37 ق.ظ

حس دخترتونو درک می کنم. من هم نه بوی کره آب کرده رو دوست دارم. نه بوی روغن حیوانی را. فکر می کنم خیلی چیزا به ذائقه خود فرد بر می گردد.

بله! ذائقه خیلی مهمه تو پسندیدن عطر و طعم غذا. مثلا منعاشق فسنجونم. اون وقت برادرم متنفره و لب نمی زنه

شیرین دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 02:48 ب.ظ

چه کار جالبی! چیز خوشمزه ای یادمون دادید.
ظاهرا امروز روز شماست. خوندم و از خدا خواستم اون چیزی که تو دلتون هست و میخواید براتون پیش بیاد. اگر صلاح میدونه. به فال نیک گرفتم که دوره من با شما شروع شد.

قربون مهربونیتون برم. دست پرمهرتون رو می بوسم و براتون از خدا بهترین ها رو آرزو می کنم.

آفاق دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 06:31 ب.ظ http://b-arghavani.blogfa.com

آخی من عاشق کره محلی و هل و دارچین و به هستم

بچه های منم خیلی اه و اوه میکنن

یلدا نگار دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 08:13 ب.ظ http://yaldanegar.persianblog.ir/

منم عاشق هل و دارچین و به هستم
کامنت میذارم برات مهربان افرین بانو نمیرسه معمولا و مجددا دوباره روز بعد می ذار م...

متاسفم

روزهای روشنم دوشنبه 23 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 09:22 ب.ظ http://sarahsilence.blogfa.com

ممنونم از احوالپرسی نمیدانی چه حس خوبی بود اینکه تو به یادم هستی امدم اینبار امیدوارم پررنگتر

با بهترین آرزوها

مهربانو سه‌شنبه 24 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 12:49 ق.ظ http://http:/baranbahari52.blogfa.com

آفرین جون من عاشق این چیزام البته روغن محلی همون کره گوله ای هاست که لبننیانی های سنتی میفروشند؟؟
مهردخت فقط کره پاستوریزه دوست داره ..
یه سوال دیگه من همیشه از ترس چاقی حسرت کره محلی و سرشیر و این چیزا رو دلمه .. تو راحت این چیزا رو میخوری؟ چربی خون بالا نمیره؟؟
د آخه لامصب رو پلو مزه میده .. فکر کن لوبیا پلو با دارچین بذاری .. سالاد شیرازی هم تنگش یه عالمه هم کره حیوانی .. خداااا مردم دلم خوااااست

بله! خوب اگه کره گوسفندی باشه، طبع روغنش گرمه و اگه کره از شیر گاو گرفته شده باشه، طبع روغنش سرده.
می تونید کمتر مصرف کنید . این روغن مطکئن تر از روغنهای صنعتی توی بازار هست و بیشتر پزشکها هم تاکید به مصرف روغن حیوانی دارند. چیزی که در تبلیغات حرفی ازش زده نمیشه.

عطر بهار نارنج سه‌شنبه 24 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 08:20 ق.ظ http://mazandaranbahar63.blogfa.com

شما طعم پرتقال و شیر رو هم در این روغن امتحان کن.پشیمون نمیشی

یعنی پرتقال و شیر بریزم تو کره در حال جوش؟
میشه لطفا بیشتر توضیح بدید؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد